Вибір Windows 10: OEM vs FPP vs ESDІноді виникають складнощі у виборі ліцензії Windows. Особливо, якщо ви купуєте ліцензію вперше. Тому зараз ми розглянемо відмінності ОС Windows 10.

1) ОЕМ ліцензія Microsoft Windows 10OEM - це найдешевша ліцензія. Зазвичай ви навіть не знаєте, що придбали цю ліцензію, тому що вона йде в складі вже зібраного ПК, в передбаченому вигляді. При цьому, та організація, яка збирала машину, зобов'язана приклеїти сертифікат справжності на корпусі комп'ютера.

2) FPP ліцензія Microsoft Windows 10 Тут все простіше. FPP ліцензія, вона ж коробка, не має таких обмежень як ОЕМ, але, відповідно, і коштує дорожче.Купуючи коробку Microsoft Windows 10, ви отримуєте в комплекті:красиву упаковку;інструкцію;диск / флешку;код активації.FPP не прив'язана до комп'ютера, тому ви вільні розпоряджатися їй як хочете - подарувати, продати або перевстановити на нову машину.

3) ESD ліцензія Microsoft Windows 10 Електронна ліцензія Microsoft Windows 10 по функціоналу і можливостям нічим не поступається ОЕМ, але варто відчутно нижче. В цілому, причини прості і прозаїчні: немає витрат на упаковки, диски та ін, на транспортні, логістичні витрати і т.д. і т.п.Оскільки транспортом для ESD служить електронна пошта - немає необхідності чекати доставку. Після оплати, ви моментально отримуєте код активації. В цьому випадку ліцензійна чистота підтверджується нашим листом з ключем, тим, що ви успішно активували Windows, і, в разі підприємств, бухгалтерськими документами (як і в першому випадку).

З досвіду можемо сказати, що багато хто боїться купувати ESD ліцензію. В Україні досі люблять переплачувати за красиву упаковку, яку можна буде дбайливо покласти в шафу, хоча де-факто потрібен тільки ключ, який можна доставити моментально. При перевірці досить показати наше роздруковане лист і наданням бухгалтерських документів.

Підводячи підсумки, ми рекомендуємо купувати електронні ключі. Просто тому, що це дешевше, простіше і швидше. Особливо, якщо ви купуєте Windows для комп'ютерів, які вже були введені в експлуатацію.